topborder
Kringgroep DWO Hardenberg
Slagenweg 2c
7798 CT Collendoorn (Lutten)

Sponsoren

  • e-Boekhouden.nl

Historie van Kringgroep D.W.O.

Een aantal liefhebbers trainden eerst met hun Duitse Herder bij een KNPV vereniging, maar aangezien de liefde voor de Duitse Herder groot was, besloot men zich aan te sluiten bij de Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden (VDH).

 

Op 30 september 1974 kreeg Kringgroep D.W.O. ( Door Wilskracht Opgebouwd) de definitieve erkenning als VDH kringgroep. Destijds oefende men op een veldje op het industrieterrein. 's Avonds moest men op straat onder het licht van de lantaarnpalen oefenen.

In 1975 verhuisde DWO naar een grasveld in het recreatiegebied "De Oldemeijer", een onderkomen was er niet. De koffie werd van huis meegenomen en de trainingattributen (verstekken, schutting en haag) werden op een aanhanger mee van huis genomen.

In 1977 werd verhuisde DWO naar het park "De Kruserbrink" in Hardenberg, de locatie was, hoewel ook hier geen onderkomen, prima, maar lag te dicht op een woonwijk en verhuizing was opnieuw noodzakelijk.

Vanaf 1978 werd getraind op het voormalig ziekenhuisterrein aan de Stationsweg in Hardenberg en hier beschikten we over een oude caravan als onderkomen, maar gezien de bouwplannen van de gemeente, moesten we ook hier weer vertrekken.

Na overleg met de gemeente kregen we in 1980 de beschikking over een gedeelte van de voormalige vuilstortplaats in Collendoorn, waar een demontabel clubgebouw werd geplaatst. Maar aangezien de realisatie van een nieuwe vuilstortplaats op een andere locatie in de gemeente door protesten van de omwonenden stagneerde en het in gebruikzijnde trainingsgedeelte opnieuw volgestort zou worden, moest DWO opnieuw vertrekken.

Om in de toekomst nieuwe verhuizingen te voorkomen werd in 1990 na meerderegesprekken met de gemeente besloten om een gedeelte van het voormalig woonwagenkamp ter grote van 1,5 ha aan te kopen en hierop werd ook een prachtig stenen clubgebouw met een 220 m2 overdekt terras geplaatst.

Al deze omzwervingen hebben de prestaties van de leden en de kringgroep echter niet gehinderd. DWO leden hebben zich meerdere keren gekwalificeerd voor het Nederlandse africhting team van de VDH en met goed gevolg deelgenomen aan het WUSV Wereldkampioenschap africhting en ook provinciaal heeft DWO meerder kampioenen voort gebracht. Daarnaast werd kringgroep DWO tien maal achtereen beste africhting kringgroep van de provincie Overijssel en ook Nederlands Kringgroepen kampioen.

Het doel van kringgroep DWO is om leden te leren om op een verantwoorde wijze honden af te richten en te socialiseren zodat deze zonder problemen in onze drukbevolkte samenleving met mens en dier kunnen samenleven.

Daarom wordt tegenwoordig door de leden van DWO nog steeds tot volle tevredenheid de sport met de raszuivere Duitse Herder op de huidige locatie bedreven.

Mocht u na het lezen van al deze informatie geïnteresseerd zijn om de werkeigenschappen van uw trouwe Duitse Herder te ontdekken of vragen hebben over het gedrag van uw Duitse Herder of over de voeding , kom dan eens vrijblijvend bij ons langs. De koffie staat klaar.